DEKORÁCIÓ

Ma már a lakberendezés területén a dekoráció is fontos szerepet tölt be. Különleges és egyedi díszítőelemekkel lehet otthonunkat hangulatosabbá tenni, és egy hangsúlyos anyagmegmunkálású fém vagy fafelületű tárgy izgalmassá és érdekessé tudja varázsolni a belső teret.

HABDEKOR  

Egyedi polisztirol 3D habdekor, különféle betűkből kirakható faldekoráció.

TEXTILKÉP  

Applikációs technikával varrott textil faliképek különleges anyagok kombinációit felhasználva készülnek egyedi igény szerint.

VÁSZONKÉP

Festett képek méretre készíthetők, a meglévő bútorok és a textilek színeihez.

BURKOLATOK

A burkolatok tekintetében igazán különleges és új, a betondekor. Napjainkban visszatér a fekete, fehér és a többszínű mintázat. Nagyon kedvelt a kőburkolat, ami a fényes felületű csempével, vagy adott esetben tapétával és festett falfelülettel is együtt használható. Nagyon szépen mutatnak egymás mellett.

MOZAIKOK

A mozaikokban az a legszebb, hogy mintákat is tervezhetünk és az apró üvegmozaik darabokból a különféle színekkel mindez megvalósítható.

ÜVEGTEXTIL

Bármennyire is furcsán hangzik, de igen, lehet textilt is burkolati elemként használni. Ez egy különleges eljárással és technológiával készül, mely egyedi igény szerint rendelhető.

 

 

BÚTOR

FAFARAGÁS

Asztalosipari szakemberek bevonásával egyedi bútorok tervezésére és kivitelezésére van lehetőség. Kisbútorok, gardróbszekrények, konyhabútorok, beépíthető szekrények saját mintázatú, faragott fából egyedi igény szerint dió, nyír, bükk és rózsafából készíthetők. Akár díszítőelemként egy egyszerű, modern enteriőrhöz is illeszkedik.

ÜVEGTEXTIL

Különleges és új művészeti alkotásként üvegtextilt is alkalmazhatunk a bútorok előlapjaként, vagy akár asztallapként, ami egyedi tervezés és igény szerint rendelhető.

FÜGGÖNY

A textilek alapanyaga, amiből függönyök készülnek sokféle lehet. Az enteriőr, amibe tervezzük nagyrészt meghatározza az anyagválasztást.

A textileket több csoportra lehet összeírni.

Felhasználási területét tekintve és funkcionális szempontból lehet fényáteresztő, sötétítő, teljes fényzáró, hő- és hangszigetelő, dekorációs célnak megfelelő, külső és belső árnyékolási lehetőségek céljából különböző textilgyártási technikával előállított szövetek. A funkció tekintetében különféle minőségű és alapanyagú textileket forgalmaznak.

Fényáteresztő függönynél kedvelt a vékony szövésű voile, pamut és természetes hatású textilek, természetes szállal kevert műszálas szövetek. Lehet egyszínű és anyagában mintás, de különféle textilfestési eljárások révén többféle mintájú textilek léteznek.

Sötétítő függönynél többféle szövetet sorolhatunk fel. Az alapanyagát tekintve természetes, műszálas és kevert szálas textileket többféle textilszövési és textilfestési módon teszik változatossá. Pamut, taft, selyem, ripsz, bársony, gyűrt, nyomott mintás, szövött mintás, hímzett, rávarrt mintás, fémszállal beszőtt textilek…

A függöny formája lehet normál húzott, általában az adott nyílászáró méretének kétszeres sűrűségére beráncolt. Lehet rakott a ráncolónál és fixen levarrt a teteje. Raffolt római rolóknál fényáteresztő és sötétítő textilből egyaránt készülnek árnyékolók. A fényáteresztő és sötétítő textilből lehet lapokból összeállított lapfüggönyt készíteni. Bonyolultabb megoldások esetén különféle drapériák és bélelt, paszományos sötétítő függönyök megtervezése és varrása is lehetséges. A különböző textúrájú és mintájú anyagok összeállításból harmonikus, és elegáns, letisztult vagy éppen a sokszínűségét használva a textileknek, rendkívül izgalmas hangulatot teremthetünk meg.

 

TAPÉTA

A tapéták ma már nagyon sokféle stílusban és sok fajta alapanyagból készülnek, különféle eljárási technikánk felhasználásával. Papíralapú, vlies, vinyl, üvegszálas és fémhatású, textilből és természetes alapanyagokból, selyemből, növényekből és sok érdekes felület megmunkálású tapéták vannak.

A többféle kategóriákból össze lehet válogatni az egyszínű, anyagában mintás, ornamentikus, geometrikus, virágos, írott szöveges, klasszikus, csíkos, kockás, old-time hangulatú, modern tapéták közül, harmóniát teremtve a belső terek között. Színben és mintában egységessé téve az enteriőrt lehet mediterrán, vintage, provance, modern, vagy éppen a modern klasszikus keveredésével igazán különleges és egyedi belső teret létrehozva, a bútorokkal, textilekkel és a burkolati elemekkel összhangban.

SZŐNYEG

A szőnyeg, akár a többi belsőépítészeti elem a lakásunkban, környezetünkben fontos szerepet tölt be. Meghatározó lehet az anyagában és mintájában, stílusában.

A szőnyeg kikészítésében lehet hosszúszőrű, rövid szőrűre vágott, kézi tűzésű, kézi szövésű, nemezből fonott és különféle anyagokból szövött szőnyegek.

Előfordul, hogy beleszeretünk egy szőnyegbe, és ahhoz keresünk textileket, bútorokat az enteriőrbe és a teljes lakást meg akarjuk változtatni az addigi megszokott életterünket, mert valami újra vágyunk, de fordítva is lehetséges, hogy a már meglévő lakásunkba szeretnénk megtalálni a legmegfelelőbbet, ami illeszkedik az adott belső tér berendezéséhez. Mindkét esetben jól kell tudni összeválogatni a színeket, formákat, melyek egységes hangulatot hoznak létre a térkialakításban.

KARNIS

A textilből varrt függönyöket és a karnisokat a tér építészeti adottságait és az ügyfél igényeit felmérve együttesen figyelembe véve választhatjuk ki. A különféle funkciót betöltő fényáteresztő vagy sötétítő függönyöket lehet különböző megoldással varrni, ami meghatározza a karnis szerkezetét.

Vannak hagyományos, a klasszikus térben ráncolással varrt függönyök, és a modern lakásbelsőkben kedvelt feszített lapfüggönyök vagy római rolók.

Egy-egy belsőépítészeti, illetve ami a térben zavaró lehet, azt is lehetőség szerint valamilyen dekorációs szerepet betöltő textillel esztétikussá tehetjük.

BÚTORSZÖVET

Textillel és műbőrrel is kárpitozunk át kanapékat, székeket, foteleket. Többféle textúrájú bútorkárpitok közül válogathatunk.

FALPANEL

Készítünk hálószobák ágy mögötti falfelületre textillel, vagy műbőrrel bevont falpaneleket.

VILÁGÍTÁS

PAPÍRLÁMPA

Egyedi tervezésű lámpa fény-árnyék hatásai egy üres falfelületet életre tud kelteni, emelve az esti hangulatot, míg nappal művészeti alkotásként díszíti a helyet. Egyedi igény szerint ezek a különféle formájú állólámpák, falikarok és asztali, illetve éjjeli lámpák rendelésre készülnek.